Autorităţile dintr-un oraş japonez mizează pe scrisorile clasice pentru a favoriza întâlnirile amoroase, încurajând persoanele singure să recurgă din nou la hârtie şi creion pentru a-şi găsi sufletul pereche, o măsură care stimulează în acelaşi timp rata natalităţii, informează AFP, potrivit Agerpres.
În comparaţie cu aplicaţiile dedicate întâlnirilor online, "acest lucru necesită mai mult timp şi îi face pe oameni să îşi imagineze cum arată persoana cu care comunică în scris", a declarat Rie Miyata, directoarea companiei angajate de Primăria din oraşul Miyazaki pentru a coordona acest proiect.
"Nu este vorba doar despre nişte simple scrisori. Trebuie, mai ales, să alegi fiecare cuvânt cu inima, gândindu-te la persoana căreia îi scrii. Asta face scrisorile să fie atât de puternice", a adăugat ea.
Aproximativ 450 de persoane s-au înscris de la începutul proiectului în 2020, dublu faţă de aşteptările iniţiale, iar 70% dintre ele au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.
Participanţii sunt selecţionaţi de Rie Miyata şi echipa ei, apoi repartizaţi în perechi de cupluri potenţiale, potrivit informaţiilor personale pe care participanţii le-au transmis despre filmele, cărţile şi sporturile lor preferate, de exemplu.
Dar, spre deosebire de aplicaţiile de întâlniri online, singurele detalii de care dispune fiecare participant despre persoana cu care corespondează sunt numele, vârsta, profesia şi adresa acesteia. Nicio fotografie de profil nu este disponibilă.
"Aspectul fizic este adeseori decisiv" în căutarea unui partener de viaţă, "dar în scrisori sunteţi judecaţi după personalitatea voastră", a explicat Rie Miyata.
Scrisorile sunt expediate organizatorilor, care verifică absenţa obscenităţilor şi a insultelor, înainte de a le transmite destinatarilor.
Până acum, 32 de perechi de participanţi s-au întâlnit deja în viaţa reală şi 17 cupluri au început o poveste de dragoste.
Deşi iniţiativa din oraşul Miyazaki este una originală, nu este ceva neobişnuit ca anumite colectivităţi să finanţeze programe dedicate întâlnirilor în Japonia, ţara cu cea mai îmbătrânită populaţie din lume şi unde rata natalităţii este una dintre cele mai mici.
În 2021, doar 810.000 de copii s-au născut în Japonia (doar cu puţin mai mulţi decât în Franţa, care are o populaţie de două ori mai mică), iar rata natalităţii este de doar 1,3 copii per femeie, în medie, foarte departe de pragul de reînnoire a generaţiilor, estimat la 2,1 copii/femeie.
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual