Ziua Internaţională a Pastelor este sărbătorită în 25 octombrie, iar anul acesta este dedicată pastelor „al dente”, preparate astfel pentru a avea o consistenţă mai tare la mestecare, relatează DPA.
Italienii consumă anual, în medie, peste 23 de kilograme de paste
Italienii consumă anual, în medie, peste 23 de kilograme din acest produs, a explicat Unione Italiana Food.
Comparativ, germanii mănâncă, în medie, aproximativ 8 kilograme, deşi cantitatea a crescut la 9,5 kilograme în 2020, în timpul pandemiei, potrivit asociaţiei procesatorilor de cereale şi a producătorilor de leguminoase bogate în amidon din Germania.
Spaghetele, cele mai populare forme de paste
În ceea ce priveşte cele mai populare forme de paste, spaghetele sunt preferate la nivel mondial, conform Unione Italiana Food.
Potrivit asociaţiei, Germania este cea mai mare piaţă de export pentru producătorii italieni de paste. În 2020, cantitatea de paste exportată către Germania a crescut cu aproximativ 18% comparativ cu anul precedent.
Asociaţia susţine că exporturile de paste italiene au crescut constant de-a lungul anilor.
În 2020, în jur de 17 milioane de tone de paste au fost consumate în lume
În 2020, în jur de 17 milioane de tone de paste au fost consumate în lume, cu un milion mai mult decât recordul anterior din 2019 şi de două ori mai mult comparativ cu aproape 10 ani în urmă, potrivit Unione Italiana Food.
Cu toate acestea, vânzările în 2021 au scăzut cu 9,4% comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut.
În perioada pandemiei, italienii au revenit la prepararea pastelor acasă
Potrivit asociaţiei de fermieri Coldiretti, în perioada pandemiei mulţi italieni au revenit la prepararea pastelor acasă. Patru din zece familii au declarat că au început din nou să facă paste de casă în timpul perioadelor de lockdown, a constatat asociaţia în urma unui sondaj. Motivul oferit a fost, poate deloc surprinzător, faptul că oamenii au petrecut mai mult timp acasă.
Pastele te fac fericit/ă
Dacă mănânci paste se pare că vei fi mai fericit/ă. Carbohidrații din paste cresc producția de serotonină din corp, neurotransmițătorul despre care oamenii de știință cred că declanșează sentimente de fericire, o stare de bine, potrivit nutriționiștilor citați de Food Network.
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual