Multe persoane sunt conștiente deja de importanța folosirii protecției solare în lunile de vară, pentru a evita arsurile solare și daunele provocate asupra pielii, însă mulți nu stiu că acest produs ar trebui folosit pe tot parcursul anului. Protecția solară nu te protejează doar de razele ultraviolete, ci poate reduce riscul apariției cancerului de piele, previne îmbătrânirea prematură a pielii, ajută la menținerea elasticității pielii și combate apariția petelor cauzate de soare.
Când să aplicați protecția solară
- Aplicați protecția solară cu aproximativ 30 de minute înainte de expunerea la soare (pentru cele mai bune rezultate), astfel încât să poată fi absorbită de piele și mai rezistentă la transpirație.
- Nu uitați să aplicați din nou protecție solară după ce ați intrat în apă sau după exerciții fizice intense.
- Aplicați protecție solară pe tot parcursul zilei dacă lucrați în aer liber și purtați pălării și haine de protecție.
Citește și: Igiena orală. 9 sfaturi pentru îngrijirea corectă a dinților
Cum se aplică protecția solară
- Agitați bine recipientul înainte de utilizare pentru a amesteca particulele care ar putea fi adunate în recipient. Luați în considerare produselor de protecție soalară tip spray sau baton.
- Asigurați-vă că aplicați suficientă protecție solară. Aplicați o cantitate generoasă pentru a vă acoperi atât chipul, cât și corpul și nu uitați că pe ten, protecția solară se aplica ultima, după ce ați folosit toate produsele din rutina de îngrijire. De regulă, pentru față este suficientă o jumătate de linguriță de cremă cu protecție solară.
- Aplicați pe toate zonele pielii expuse la soare, inclusiv urechile, spatele, umerii și partea din spate a genunchilor și picioarelor.
- Aveți grijă când aplicați protecție solară în jurul ochilor.
Citește și: Cum să combați oboseala prin alimentație. 10 alimente care îți conferă energie
La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați protecție solară
- Alegeți o protecție solară cu spectru larg care protejează împotriva razelor UV-A și UV-B și are un factor de protecție solară (SPF) de cel puțîn 15.
- Citiți etichetele produselor. Căutați un brand rezistent la apă dacă știți că veți transpira sau înota.
- Cumpărați un produs care nu provoacă usturimi. (acum există protecție solară speciala pentru ten, spre exemplu).
- Cumpărați o marcă care nu conține acid para-aminobenzoic (PABA) dacă sunteți sensibil la acest ingredient. Încercați o protecție solară cu diferite substanțe chimice dacă pielea voastră reacționează prost la cea pe care o utilizați.
- Nu toate produsele de protecție solară au aceleași ingrediente. Folosiți o protecție solară pe bază de apă dacă aveți pielea grasă sau sunteți predispus la acnee.
- Fiți conștienți că mai scump nu înseamnă mai bine. Deși o marcă costisitoare s-ar putea simți sau mirosi mai bine, nu este neapărat mai eficientă decât un produs mai ieftin.
- Rețineți că protecția solară poate fi utilizată în maximum 12 luni de la deschidere.
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual