Puiul cultivat din celule este oficial aprobat de Agenția Alimentelor din Singapore, care devine astfel prima țară din lume care aprobă vânzarea cărnii create în laborator.
Produsul în cauză este celebrul “chicken bites”, adorat de noi toți, și a fost ideea start-upului alimentar Eat Just din California. Această carne este creată din celule animale și va fi lansată în țară sub marca Good Meat. Se consideră că prin apariția unui astfel de produs la rafturi se deschide o ușă către un viitor în care toate tipurile de carne ar putea fi create în laborator, fără să mai fie ucise animalele.
Citește și: Antibiotice naturale. Care sunt alimentele-minune care te ajută să lupți contra bacteriilor și infecțiilor
CEO-ul companiei, Josh Tetrick, a declarat că această carne ar putea costa la fel de mult ca puiul premium, dar că se așteaptă ca prețurile să scadă odată cu creșterea volumului producției.
Cererea de carne cultivată ca înlocuitor al cărnii obișnuite a crescut în ultimii ani și este alimentată în continuare de îngrijorarea tot mai mare cu privire la sănătate, bunăstarea animalelor și impactul asupra mediului.
Potrivit Good Food Institute, la nivel global există cel puțin 55 de firme care testează mai multe tipuri de carne cultivată în laborator: pește, carne de vită și pui.
Un raport din 2019 al Barclays a prezis că piața alternativă a cărnii la nivel mondial, evaluată în prezent la 14 miliarde de dolari sau aproximativ un procent din industria cărnii de 1,4 trilioane de dolari, ar putea valora de 10 ori mai mult până în 2029.
Citește și: Cu ce poți înlocui zahărul în cafea, ceai sau prăjituri. Variante de îndulcitori naturali și artificiali
Pandemia de coronavirus a expus, de asemenea, defecte în industria cărnii după ce mai multe fabrici de prelucrare din SUA și Europa au suferit focare masive ale bolii, punând lanțul de aprovizionare al industriei în criză.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual