Folosirea biberoanelor pentru hrănirea bebelușilor ar putea fi periculoasă pentru aceștia, întrucât ar putea să înghită mai mult de un milion de microparticule din plastic pe zi, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Irlanda.
Despre faptul că oamenii înghit cantități mari de microparticule s-a vorbit mult în ultimii ani, iar acum un studiu arată că bebelușii sunt expuși unui pericol zi de zi din cauza folosirii biberoanelor din plastic.
Oamenii de știință au studiat cantitatea de microplastic din zece tipuri de biberoane ori accesorii făcute din polipropilenă, cel mai des folosit tip de plastic pentru recipientele alimentare. Ținând cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind condițiile de sterilizare și preparare a laptelui, oamenii de știință au stabilit că biberoanele eliberau între 1,3 şi 16,2 milioane de microparticule de plastic la fiecare litru de lichide.
Citește și: Job de vis în Europa. Unde se câștigă 44.000 de euro pe an ca degustător profesionist de biscuiți
Mai mult de atât, aceștia au estimat că un bebeluș poate să înghită, în medie, în medie, aproximativ 1,6 milioane de microparticule pe zi în primele 12 luni de viaţă.
Autorii studiului spun, conform Medical Express, că sterilizarea şi expunerea biberoanelor la apă fiartă sunt factorii cu cel mai mare efect asupra eliberării de particule de micropastic.
Cu toate astea, scopul studiului nu ar fi să îngrijoreze părinţii. "Am comunicat, aşa cum am putut, că nu ştim cum aceste particule pot influenţa sănătatea bebeluşilor. Abia acum încercăm să aflăm acest lucru", a explicat echipa de la Colegiul Trinity din Dublin.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual