Grăsimea din zona abdominală nu este problematică doar din punct de vedere estetic, ci este asociată cu diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Pe lângă faptul că oricine își dorește să arate bine, eliminarea surplusului de grăsime din această zonă a corpului te ajută să fii mai sănătos.
Din fericire, există câteva trucuri alimentare care contribuie la eliminarea grăsimii din zona burții.
Citește și: 7 exerciții eficente pe care să le faci acasă pentru arderea caloriilor în timp record
Renunță la zahar și evită băuturile dulci
Adaosul de zahăr din alimente și băuturi nu este deloc prietenos cu organismul, iar studiile arată ca are efecte nocive asupra sănătății metabolice. Când consumi mult zahăr adăugat, ficatul este supraîncărcat îl convertește în grăsime.
Numeroase studii arată ca excesul de zahar duce la acumularea crescută de grăsime pe abdomen și ficat. Zahărul lichid este și mai periculos deoarece caloriile lichide nu sunt "citite" de creier precum caloriile solide, așa că, atunci când consumi băuturi îndulcite artificial, ajungi de fapt sa asimilezi un număr mai mare de calorii.
Consuma fibre, mai ales daca sunt vâscoase sau solubile
E important de reținut că nu toate fibrele sunt la fel. Mai ales cele solubile și vâscoase au efect asupra greutății pentru că "leagă" apa și formează un gel gros care "stă" în intestin.
Fibrele se regăsesc mai ales în alimente vegetale, cum ar fi legume și fructe. Cerealele sunt, de asemenea, o altă sursă bună de fibre.
Citește și: 5 combinații de alimente care te ajută să slăbești. Combo-urile pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta
Adaugă proteine în dieta ta
Proteina este cel mai important macronutrient atunci când vine vorba de pierderea în greutate. S-a demonstrat că reduce poftele cu 60%, stimulează metabolismul și te ajută să mananci cu până la 441 de calorii mai puținr zilnic.
Dacă pierderea în greutate este obiectivul tău, atunci adăugarea de proteine este poate cea mai eficientă schimbare pe care o poți face în dietă. Fă un efort pentru a crește aportul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, peștele, fructele de mare, leguminoasele, nucile, carnea și produsele lactate.
Redu consumul de carbohidrați
Când oamenii reduc cantitatea de carbohidrați din alimentație, pofta de mâncare scade și kilogramele încep să dispară. Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați conduc, de asemenea, la reducerea rapidă a apei reținute în organism, ceea garantează rezultate rapide.
Foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual