Semintele si fructele in coaja sunt pline de vitamine, minerale, proteine, fibre si antioxidanti care sunt esentiale pentru un organism sanatos. Si ca sa te convingi pe deplin de efectele lor, ti-am pregatit o lista cu cele mai bune tipuri de seminte pe care sa incepi sa le consumi zilnic:
Seminte de in
Potrivit mai multor studii, semintele de in au beneficii uimitoare asupra sanatatii noastre. Substantele pe care acestea le contin si anume fitoestogenii sunt eficiente impotriva tumorilor canceroase, in special a cancerului de san sau a cancerului de prostata. Fibrele pe care semintele de in le contin previn inflamatia. Mai mult de atat, o lingura de piure de seminte de in contine aproape 2 grame de grasimi omega 3 care au un efect pozitiv asupra sistemului nostru cardiovascular.
Seminte de susan
Compozitia acestor seminte scade tensiunea arteriala care provoaca accidentele vasculare, atacurile de cord si insuficienta renala. Antioxidantii din semintele de in scad colesterolul din sange. In plus, cantitatea mare de uleiuri imbunatateste starea pielii, parului si unghiilor.
Seminte de dovleac
Semintele de dovleac contin o cantitate uriasa de arginina, care ajuta la dilatarea vaselor de sange si imbunatatirea fluxului sanguin. In ciuda faptului ca semintele de dovleac au o multime de calorii, ele contin o multime de proteine care sunt usor absorbite de organism si care normalizeaza nivelul de zahar din sange. Desigur, ele contin si o cantitate mare de vitamina A si E, care sunt cunoscute pentru proprietatea lor de a da elasticitate pielii.
Migdale
Migdalele ajuta la mentinerea unui nivel normal al lipidelor din sange si reduc riscul bolilor cardiovasculare la pacientii cu diabet zaharat. Luate ca gustare inainte de masa, scad nivelul de grasime din organism.
Nucile
Nucile contin o lista lunga de minerale utile. Acestea reduc riscul bolilor cardiovasculare si al bolilor coronariene. Sunt eficiente la minimizarea simptomelor legate de tulburari legate de varsta. Nucile contin tocoferolul care elimina riscul de a suferi de cancer de prostata.
Seminte de floarea soarelui
Semintele de floarea soarelui contin proteine bogate in sulf care ajuta muschii si tesutul osos. Acestea au efecte antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii, care sunt utilizate cu succes pentru a preveni infectiile bronhice si pulmonare.
Fistic
In comparatie cu alte nuci, fisticul contine mai putine grasimi si calorii, dar are un nivel ridicat de potasiu si carotenoizi, substante care au efecte antioxidante si antiinflamatorii. Fisticul ne poate ajuta sa ne controlam greutatea fiindca da senzatia de satietate.
Alune de padure
Alunele de padure sunt bogate in vitamina B, care ajuta la cresterea rezistentei oaselor, a muschilor si imbunatateste sistemul imunitar. Acizii organici blocheaza cresterea nivelului de colesterol din sange, impiedicand dezvoltarea bolilor cardiovasculare.
Arahide
Polifenolul ajuta la protejarea celulelor corpului de radicalii liberi nocivi, ajutandu-ne sa ramanem tineri. Arahidele contin si acid linoleic care scade nivelul de colesterol din sange si previne scleroza.
Nuci de Brazilia
Datorita cantitatii mari de fibre si a efectului de curatare asupra intestinelor, nucile din Brazilia imbunatatesc digestia. Seleniul ajuta la producerea celulelor care ajuta sistemul imunitar al corpului. Grasimile nesaturate din mucile de Brazilia reduc in mod dramatic nivelul de zahar din sange, protejand corpul de diabet si ateroscleroza.
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual