gin tonic

19 octombrie, ziua ginului tonic, a demnității și cea în care ne autoevaluăm viața

Ginul tonic, una dintre cele mai populare băuturi din lume / Foto: Shutterstock

Fiecare zi este specială, iar multe dintre ele au și semnificații deosebite. 19 octombrie înseamnă ziua ginului tonic, a demnității și cea în care ne privim viața în profunzime și ne autoevaluăm.

Ziua Internaţională a Ginului Tonic

Ginul cu apă tonică este o combinaţie clasică iubită de foarte multă lume, iar ziua de 19 octombrie îi este dedicată (#InternationalGinandTonicDay). O băutură de sorginte britanică, ginul tonic ne învaţă să apreciem şi gustul amărui şi a devenit un punct de reper aflat pe lista de cocktailuri a oricărui restaurant, bar sau club de noapte care se respectă din lume.

Ideea acestui cocktail a apărut în anii 1700, în perioada celebrei British East India Company, scrie Agerpres. Atunci, malaria era o problemă foarte răspândită în India, iar pentru a trata această boală, George Cleghorn, un medic scoţian, a descoperit chinina, componentă ce dă savoarea proprie apei tonice. Totuşi nu mulţi au fost cei care au apreciat gustul amar specific chininei. Astfel, ofiţerii britanici aflaţi la începutul secolului XIX în India au început să adauge apă, zahăr, lămâie şi gin şi aşa a apărut ginul tonic.

Apa tonică în sine nu este folosită ca tratament împotriva malariei pentru că are prea puţină chinină şi este şi dulce. Componenta de alcool a cocktailului este reprezentată de gin produs din boabe de ienupăr, ce era vândut în Olanda secolului XVII ca medicament pentru o serie de probleme medicale printre care guta, litiaza biliară şi alte probleme digestive.

Ziua Internaţională a ginului tonic a fost înfiinţată în 2011 pentru a sărbători tradiţia bogată a acestei băuturi.

Ziua Globală a Demnităţii

Tot la 19 octombrie este marcată şi Ziua Globală a Demnităţii (#GlobalDignityDay), o iniţiativă menită să-i educe şi să-i inspire pe tineri să-şi înţeleagă propria valoare şi să-şi formuleze obiectivele în viaţă. Această zi a fost înfiinţată în 2008.

Cu această ocazie sunt organizate conferinţe în şcoli şi universităţi cu privire la autorespect, ambiţie, muncă şi sentimentul de împlinire. Această zi are rolul unui etalon pentru copii şi tineri cu care îşi pot autoevalua succesul şi care îi ajută să se orienteze asupra lucrurilor care sunt cu adevărat importante în viaţă pentru ei.

Ziua în care ne autoevaluăm viaţa

Dacă nu facem din când în când câte o pauză pentru a ne autoevalua viaţa, cum am putea spera să ne-o îmbunătăţim? Ziua în care ne autoevaluăm viaţa (#EvaluateYourLifeDay) este dedicată meditaţiei asupra propriei persoane, asupra obiectivelor dar şi obiceiurilor şi chiar viciilor care fac parte din viaţa noastră pentru a conştientiza mai uşor ce trebuie să schimbăm.

Citește și: Ziua Internațională a Pisicii, ocazia perfectă de a le oferi mai multă atenție animalelor de companie. Cum a apărut sărbătoarea și ce am aflat despre pisici, de-a lungul anilor

Citește și: Ziua Internaţională a Pastelor. 5 lucruri inedite despre unele dintre cele mai populare alimente din lume

Te-ar putea interesa si:
Sub o ploaie de petale, turiştii şi localnicii din Tokyo admiră frumuseţea cireşilor înfloriţi...
Criza demografică din Italia s-a accentuat. Populația îmbătrânește, nașterile, la un minim fără...
În aprilie, pe Film Now, ține pasul cu eroi legendari și destine pe muchie de cuțit

Partenerii noștri

1280x720px_comunicat

DIGI, în căutarea următoarei generații de specialiști tech la Târgul IT&C

DIGI, lider în industria de telecomunicații din România și un actor important pe piața europeană...