Astazi, mai mult ca oricand, avem nevoie de eroi, de modele, de personalitati inspirationale. Trebuie fim solidari, uniti... chiar si de la distanta. Speranta si umanitatea pot inflori pe orice platforma. De-a lungul timpului, echipa DigiDoc v-a oferit portrete si documentare de televiziune despre oameni exemplari, despre veritabili eroi moderni. Aceeasi echipa a rugat cativa dintre ei sa transmita un mesaj de incurajare si de incredere publicului nostru.
- In aceasta sectiune puteti gasi sfaturi, indemnuri, confesiuni, opinii, dar si articole despre cum ne putem ingriji, in vremuri grele, trupul, mintea si spiritul. Incepem cu doamna Georgeta Bucur, din 2014 presedinta a Asociatiei Down Plus, Bucuresti. Asociatia cuprinde in prezent 42 de copii diagnosticati cu Sindromul Down.
Georgeta Bucur recunoaste ca, mai intai de toate, principala sa misiune este aceea de mama - atat pentru fiului ei in varsta de 18 ani, diagnosticat la randul sau cu Sindromul Down, cat si pentru ceilalti tineri inscrisi in Asociatie. Mentinerea starii de normalitate este principala lupta pe care o duce aceasta in prezent, mai ales ca totul depinde de noi!
"In general, persoanele cu Sindrom Down au nevoie de activitati in permanenta pentru a putea avea o dezvoltare cat mai armonioasa. In aceasta perioada insa, cum evenimentele de la nivel mondial ne impiedica sa mai realizam activitatile obisnuite, trebuie sa gasim alte metode prin care sa le captivam atentia tinerilor nostri.
De cateva saptamani, asemeni intregii planete, a trebuit sa ne sistam activitatile, iar tinerii nostri se plictisesc din ce in ce mai tare. Solutia pe care am identificat-o a fost, insa, aceea de a le gasi cat mai multe jocuri distractive pe care sa le poata practica in casa, precum si includerea in program a unor fise si a unor ore de lucru educative.
Sunt indicate jocuri educative, fise din cartile specializate, precum si aplicatiile de profil. Este foarte indicat sa le fie diversificate activitatile si uneori chiar alternate cu filmulete si desene educative.
Mai mult decat atat, pentru excesul de energie se recomanda repetarea unor dansuri dupa tutoriale online. De asemenea, este recomandat sa pastreze legatura cu prietenii cu care desfasoara activitati in mod curent, chiar daca numai prin apeluri telefonice.
Nevoile persoanelor cu sindrom Down raman aceleasi ca intotdeauna: nevoia de socializare si de apartenenta la grup, care, in aceasta perioada, pot fi satisfacute numai telefonic si in mediul online. De asemenea, nevoia de a avea cat mai multe activitati in program, pentru a nu se instaura depresia, una dintre predispozitiile sindromului.
La fel de importanta este si nevoia de a face miscare, necesara pentru a preveni ce-a de-a doua mare predispozitie a sindromului si anume, obezitatea.
Mesajul nostru, al Asociatiei Down Plus Bucuresti, este ca, desi aceasta perioada este una foarte dificila pentru toata lumea, exista totusi o parte foarte buna. Suntem cu totii impreuna si vom trece cu bine peste fiecare dificultate. Starea de sanatate este acum prioritara, tocmai de aceea le recomandam tuturor sa ramana in casa si sa isi ocupe timpul cu multe activitati distractive si educative.
Cu totii aveam pe lista nenumarate lucruri pe care ne doream sa le facem pentru noi, pentru familia noastra, insa niciodata nu aveam timpul necesar pentru a le realiza. Iata acum ni s-a oferit tot timpul de care avem nevoie pentru a veni cu idei si cu planuri prin care putem aduce un strop de bunatate in lume, prin care putem schimba ceva si prin care le putem oferi iubire celor din jur.
Intotdeauna trebuie sa privim partea pozitiva a lucrurilor, iar impreuna vom reusi sa depasim si aceasta perioada."
Mesaj transmis de Georgeta Bucur, presedinte al Asociatiei Down Plus Bucuresti
- Te-ar putea interesa si:
- Suma record pentru care a fost vândut ceasul oferit căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri...
- Florenţa ia măsuri pentru a combate turismul excesiv. Restricțiile anunțate în orașul italian
- Când se redeschide Catedrala Notre-Damme din Paris. 15 milioane de vizitatori sunt așteptați anual